ru uk en
Ремонт Опель Мовано, Виваро, Opel Movanо, Vivaro, разборка, сто

<<< ПОДПИШИСЬ НА НОВОСТИ >>>

14:55
Мотор Рено мастер. Промивання двигуна

Промивання двигуна

Хочу розвіяти міф про те, що перед заміною масла обов'язкова промивка двигуна спеціальними добавками або ж перемивочним маслом. В реальних умовах промивка ну дуже брудного двигуна нерідко закінчується поломкою того ж самого двигуна. Пояснюю, в чому справа. Згустки відкладень в момент промивки забивають канали подачі мастила до вкладишів, а без змащення вкладиші, особливо шатунні довго не працюють. Крім того за кілька промивок ви залишитеся без турбіни - промивка турбінних двигунів всіх типів заборонена інструкціями. До того ж турбіні не може працювати на дуже рідкому маслі або при перебоях з подачею масла все через ті ж згустків бруду та й шматків нагару, що забивають канали подачі масла в турбіну ...

У зв'язку з цим мені здається - капітальний ремонт набагато дорожче препарату для промивання двигуна. Це до того, що вже якщо автомобіль експлуатується постійно з регулярною заміною масла - все відкладення в двигуні видаляються свіжим маслом автоматично.

При переході з одного типу масла на інший теж необов'язково промивати двигун. Головне, що старе масло було злито наскільки це можливо.

Якщо все масло в двигуні дуже брудне, є сенс придбати недороге звичайне моторне масло і фільтр. На цьому маслі від'їздити 1000 км і знову його замінити. Це допоможе м'яко видалити з двигуна надлишки смол. Надалі міняти масло по інструкції.

Так, не забувайте, що смолисті відкладення в двигуні не завжди шкідливі. На стінках поршнів і в поршневих канавках вони грають герметизирующую роль, особливо на старих двигунах. Видалення таких відкладень погіршує роботу двигуна. Тобто, не обов'язково, щоб деталі всередині двигуна були красивими і блискучими, як в телевізійній рекламі.

 

Категория: Ремонт микроавтобусов Opel | Просмотров: 1116 | Добавил: renomaster | Рейтинг: 5.0/2

Всего комментариев: 0
avatar